Šī recepte lieliski piemērota tiem, kuri novērtē dabiskumu un vēlas sagatavot ziemai patiesi veselīgu gardumu!
Savāktās avenes nepieciešams pārbaudīt un attīrīt no netīrumiem. Es nekad ogas nemazgāju — uzskatu to par lieku, jo mūsu lauku īpašums atrodas tālu no pilsētas, vide ir ekoloģiski tīra. Taču, ja ogas ir pirktas, tad tās tomēr ieteicams noskalot.
Ņemu piemērotu trauku — man ir 10 litru pārtikas plastmasas bļoda. Ieberu svaigi salasītās ogas (10 litru spainis) un pievienoju cukuru — uz 10 litriem ogu lieku 2 kg cukura. Ar koka lāpstiņu kārtīgi visu samaisu, līdz cukurs pilnībā izšķīst. Tas aizņem tikai 2–3 minūtes, cukurs praktiski uzreiz izšķīst, un sāk izdalīties sīrups.
Vārījums ir gatavs. Atliek vien to sapildīt pudelēs (es izmantoju 1,5 litru pudeles no minerālūdens — tās ir rūpīgi izmazgātas un izžāvētas; var izmantot arī litra pudeles no piena). Palīgā nāk piltuve un koka lāpstiņa — ar tās palīdzību ogas ātri un bez piepūles iepildās pudelē.
Es izmēģināju mammas triku cepeškrāsns tīrīšanai un tagad vairs neizmantoju citus līdzekļus
Lasi vēl: Lūk, kāpēc ūdeni nedrīkst vārīt divreiz- nopietns iemesls
Nepagāja pat 10 minūtes, un es jau biju tikusi galā — ievārījums sagatavots un sapildīts pudelēs. Pa visu māju virmo brīnišķīgs aromāts, un iedomājieties — ziemā sajust vasaras smaržu!? Tā ir īsta bauda…
Tomēr tas vēl nav viss!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…..
Tevi noteikti interesēs
- Kāds spīdēs spoži, bet kādu sagaida likteņa izaicinājumi: prognoze katrai Zvaigžņu zīmei no 29. septembra līdz 5. oktobrimby Laura Andersone
- Mūsu senči nekad mājās neturēja mākslīgos ziedus: kādas nelaimes tie varēja piesaistītby Laura Andersone
- Ko gaidīt, ja svētdien pie jūsu loga nosēžas putns: daži spēcīgi ticējumi par šo dienu kopš seniem laikiemby Laura Andersone